На прага на тази толкова различна година искаме да Ви споделим историята на три вдъхновяващи българки, които със своя труд, усилия и ценностна система успяха да стигнат до първата биографична книга на Принц Арчи (синът на Меган Маркъл и Принц Хари).

Силвия Павлова, Адриана Янкулова и Росица Петрова:

“2020 е годината, в която реализирахме един емоционален, престижен и вдъхновяващ проект за всички малки и честни български производители на висококачествени натурални и екологично отговорни продукти. За пръв път в историята български екип е представен в книга за Кралското семейство. Звучи нереално, нали? Да, ние също не повярваме, когато получихме поканата за представяне в първата биографична книга на принц Арчи. Ето че проектът се случи, въпреки пандемията и искаме да споделим магията и тръпката, която извивахме с Вас!”

Книгата „Baby Sussex” е написана от кралския кореспондент Робърт Джобсън и публикувана от реномираното издателство SJH Group. Разкава по вълнуващ начин и с много фотографии живота на Меган, Хари и тяхното бебе Арчи през първата му годинка.

Ето какво разказва всяка една от тях за предизвикателството и успеха…

Адриана Янкулова – Фотограф

„Получих покана да направя фотосесия, която след одобрение, ще бъде използвана за първия биографичен албум на Принц Арчи. Книгата е дело на Робърт Джобсън – най-продаваният, награждаван автор и кралски кореспондент, който хроникира историята на Къщата на Уиндзор през последните 30 години. „Baby Sussex“ е една емоционална книга, изпълнена с фотографии на Меган и Хари от техните официални визити, мисии и ежедневие.
В първия момент след като получих задачата се вдъхнових, но след това си дадох сметка колко труден е този проект. Всички знаем как изглеждат снимките на Кралското семейство.
С екипа ми веднага започнахме работа по проекта. Моята страст е модната фотография, но през последните години се занимавам все повече и с продуктови фотосесии. Ето, че отново бяхме изправени пред един различен проект, който трябваше да развием от нулата. Идеята ни беше да представим емоционален и нежен момент между майка и бебе у дома. Търсихме подходящите декори, така че да пресъздадем една уютна и красива детска стая. Така стигнахме и до Роси, която произвежда бебешки матрачета от естествена вълна. Тя самата ще разкаже повече за това как я намерихме и защо избрахме нейното матраче за този кадър.
Щастлива съм, че бях част от този проект. За мен е чест да съм един от тримата цитирани фотографи в книгата.“

“Необходими ни бяха дни, за да осъзнаем, че вълненият матрак за бебета и малки деца на Home of Wool ще присъства в книгата Baby Sussex като част от фотосесията на Wooden Spoon. Това е книга, която със сигурност ще остане в библиотеката на Кралското семейство! Сърдечно благодаря на Адриана и Силвия за поканата за участие в този проект.
Философията и ценностите на Wooden Spoon и Home of Wool са изключително близки. Това, което ни сближава най-вече е желанието ни да помогнем на все повече хора да живеят по-добре. С грижа за здравето. С грижа за бъдещето на планетата. Правим го с влагане на възможно най-чистите естествени материали. С недопускане на компромиси с качеството. С уважение към природата. Това са и причините, поради които Силвия и Адриана
избраха точно нашето матраче да бъде част от снимките.
През вече шестте години, в които с екипа ми изработваме естествено чисти продукти за спалнята и дома, имаме много моменти на удовлетвореност от работата ни. Всеки нов доволен клиент, всяка нова покорена точка по земното кълбо. Всеки родител, който ни пише, че благодарение на Home of Wool, децата му спят по-добре и са по-здрави… Със сигурност и участието ни в Baby Sussex е една от нашите радости.“

Росица Петрова – Създател на Home of Wool

Силвия Павлова – Създател на Wooden Spoon

„Бебешката ни козметика получи покана да бъде представена в книга, която разказва за живота на Меган, Хари и тяхното бебе Арчи. Когато разбрахме новината не повярвахме, че са избрали точно нас: малка българска компания за био козметика. Поканата за участие в книгата е голямо признание за нас, но и вдъхновение за всички български предприемачи, отдадени на философията за честно и екологично отговорно производство. Нашата козметика е представена в книгата за Кралското семейство, заради високото качество, натуралните и ядливи съставки и екологичната отговорност.
Изказвам огромни благодарности на целия екип, който беше част от проекта.“

За пръв път в историята български екип е удостоен с покана за участие в книга за Кралското семейство.

Книгите за замъка Уиндзор се подреждат в библиотеките на световните музеи: Louvre, MoMA, the Serpentine Galleries, the New Museum, Vancouver Art Gallery, Tate Modern and Tate Britain, the Whitechapel Gallery and RIBA. Това е безспорен успех, който доказва, че българският предприемач може и има с какво да се докаже на световния пазар. През последните години отбелязваме засилен интерес и високо доверие към производителите на чисти, натурални и висококачествени продукти. Хората четата етикети, търсят допълнителна информация и избират критично кой продукт да купят. Този устойчива тенденция ни вдъхновява и мотивира да продължаваме да създаваме продукти с възможно най-високо качество, които подпомагат здравето на хората!

Благодарим Ви за доверието и подкрепата!

Снимки: Пламен Гаврилов

СПОДЕЛИ