Преди 8 години стартирахме компанията Wooden Spoon с идеята да предложим възможно най-чистата, честна и ефективна козметична грижа без компромис в качеството и с мисъл към природата.

Новите бамбукови пелени са естествена стъпка напред към стремежа ни да се грижим за здравето на децата и да оставим по-малък отпечатък в природата за бъдещите поколения.

През последните години имахме възможността да се срещнем и разговаряме с много родители, които споделиха, че четат етикетите на продуктите. Интересуват се какво съдържат те и как консумацията им влияе на околната среда. Оказва се, че все повече семейства в целия свят се стремят да използват по-екологични продукти. Този стремеж ни вдъхнови да създадем нови екологични бебешки пелени. Поставихме си за цел пелените да са много деликатни към кожата.  Лесни, удобни за употреба и  достъпни за родителите. Да предлагат пълна защита от протичане и същевременно да са щадящи към природата. 

 

Как са направени бамбуковите пелени ?

Новите бебешки пелени са направени от бамбук, което ги прави меки като бельо. Външната част на пелената е от 100% тъкан бамбук (биоразградим) и гладък филм от царевично нишесте (биоразградим). Вътрешната част е комбинация от бамбукови нишки (биоразградими) и мембрана, която вкарва влагата навътре в пелената, за да пази бебешкото дупе сухо (не е биоразградима). Пълнежът е от биоразградима дървесна целулоза и супер-абсорбиращ Японски полимер (не е биоразградим). С тази иновативна попиваща технология и ушивка, новите бамбукови пелени запазват кожата винаги суха и дишаща свободно. 

Бамбуковите пелени   са естествено бели, без добавени оцветители, аромати, химикали.

 

 

Как допринасят за природата?

С всеки закупен пакет бамбукови пелени променяме заедно света. Еко бамбуковата пелена Woopies, в оптимални условия за 85 дни е разградена вече над 50%, за разлика от една полиестерна пелена, която остава поколения наред.

Вярваме, че отговорността не бива да се прехвърля само на клиентите. Заедно имаме силата да променим бъдещето на планетата и децата ни.

  са обичани от бебетата, одобрени от родителите и оценени от природата!

 

 

СПОДЕЛИ