Сигурно сте забелязвали това лого  върху етикетите на продуктите ни.

 

С тази статия искаме да споделим с вас какво гарантира този знак и защо сме горди, че можем да го представим от името на Wooden Spoon?

 

 

Сертифициране от Ecocert: какво е това?

Това е строг процес, който се състои от независим и безпристрастен сертифициращ орган, оценяващ съответствието на продукт, услуга или система с екологичните и социалните изисквания, определени в стандарт. В края на процеса на сертифициране Ecocert издава решение и когато е положително, предоставя писмено уверение или иначе казано – сертификат.

Най – често издаваните сертификати от Ecocert:

 

Как органичните продукти се сертифицират от Ecocert?

Ecocert има международна мрежа в повече от 130 страни, за да провери на място съответствието на практиките с органичните спецификации. Одитира се цялата верига на доставки, от суровината до крайния продукт. Ecocert извършва най-малко една годишна проверка на място, допълнена от допълнителни внезапни одити през годината. Могат да се вземат и проби за лабораторен анализ. След това одиторските доклади се проверяват независимо от техните екипи, за да финализира сертифицирането на органичните продукти.

Нашият сертификат от Ecocert за органична и натурална козметика

Това е сертифициране съгласно международния стандарт COSMOS към Ecocert, което позволява да етикираме нашата натурална и/или органична козметика.

Всички продукти, продавани с логото на Ecocert, са проверени от екипа на Ecocert: от състава до обработката и опаковането. По този начин на потребителите се предоставя прозрачна информация за съдържанието на натурални и органични съставки, изложени върху продуктите.

 

 

  • Естествен произход на съставките

Средно Ecocert удостоверява, че продуктите съдържат 99% съставки от естествен произход.
Затова и изписваме процентното съотношение на нашите натурални съставки в описанията на продуктите си. Държим на честната и ефиктивна козметика за всеки!

 

  • Козметичен продукт е сертифициран COSMOS ORGANIC само ако:
  1. Минимум 95% от всички вложени съставки, обработени с физични методи, трябва да са органични 
  2. Най-малко 20% органични съставки присъстват в общата формула (10% за продуктите, които се изплакват – сапуни, шампоани и тн.)

*! Водата или минералите не се считат за “органични”, тъй като не са агрикултура. Тъй като водата е основен компонент на множество козметични формули, това предполага разреждане на съотношението на органичните съставки от общото количество на продукта. Тук може да прочетете, защо създаваме продукти без вода. (Така нашите масажни масла например, които не съдържа вода, съдържат до 100% органични съставки.)


Сертификатът ни за чиста козметика COSMOS ORGANIC гарантира:

~ екологично чисти производствени и преработвателни процеси, зачитащи и човешкото здраве.
~ развитие на концепцията за зелени химикали
~ отговорно използване на природните ресурси
~ зачитане на биоразнообразието
~ липса на нефтохимическа съставка (с изключение на разрешени консерванти): парабени, феноксиетанол, парфюми и синтетични оцветители
~ липса на ГМО
~ рециклируема опаковка

СПОДЕЛИ