Тази година по плажовете в целия свят ще има много повече хора с минерална слънцезащита. Не можем да скрием щастието си от този факт, защото нашата малка българска компания с големи мечти има принос към тази промяна! Благодарение на иновативния прозрачен цинк, минералната слънцезащита вече не оставя бели следи, нанася се по-лесно и има по-висока UVA & UVB защита. Тази иновация е стъпката, която ще направи минералните слънцезащитни продукти предпочитани от повече хора и подходящи за всички типове кожа.

 

 

Минералната слънцезащита e щадяща  към кожата и природния свят. Тя съдържа чисти и натурални съставки. Не можем да не отчетем тенденцията в световен мащаб, която показва, че все повече потребители търсят чисти продукти без парабени, петролни деривати и изкуствени аромати. Хората четат етикет и разбират какво пише на тях. Търсят за себе си и семействата си чисти, екологични и ефективни продукти от честни брандове, на които имат доверие.

Проблемите, които потребителите срещат с минералната слънцезащита са: бели следи и трудно нанасяне. Най-често хората избират минералните филтри за бебета и децата, които нямат проблем с белия филм върху кожата😊. Никой възрастен, обаче,  не иска да изглежда  като „призрак“ на плажа.

Причината за белите следи, трудното нанасяне и гъстата текстура при минералните лосиони е цинковият оксид, който на практика е естествен минерал натрошен на бял прах. Слънцезащитните лосиони с цинк правят филм върху кожата, който отблъсква UVA и UVB лъчите. Това е и основната разлика между химичните и минералните слънцезащитни филтри. Минералните отблъскват вредните лъчи на повърхността на кожата и не ги допускат да проникнат навътре. Химичните филтри абсорбират лъчите в кожата и чрез химична реакция ги преобразуват, за да не позволяват изгаряне.

Благодарение на иновативни прозрачен цинк, минералната слънцезащита вече не оставя бели следи! Лесна е за нанасяне и има по-висока UVA & UVB защита!

Иновативният прозрачен цинк е не-нано, 100% натурален и одобрен от био сертифициращите органи. Проведените In-vivo, in-vitro и дерматологични тестове в доказани европейски лаборатории в Италия, Полша и България удостоверяват, че новите слънцезащитните лосиони с изцяло натурални съставки и безцветен цинк имат висока UVA & UVB защита! Деликатни са към кожата. Не дразнят и не предизвикват зачервяване и алергични реакции.

Всички слънцезащитни лосиони на Wooden Spoon съдържат 100% натурални съставки. Иновативният прозрачен цинк, който използваме сега в нашата слънцезащитна серия, както и обикновеният цинк, който използвахме до миналата година са не-нано! Всички слънцезащитни продукти са био сертифицирани по COSMOS Organic.

СПОДЕЛИ