Време е за слънцезащитна грижа! Пролетта е вече тук! Денят е дълъг, а слънцето силно!

Как ще изберете най-добрите слънцезащитни продукти за цялото семейство тази година?

Преди да посегнете към рафта, препълнен с козметика, трябва да знаете отговорите на няколко наистина важни въпроса: Каква е разликата между UVA & UVB лъчите? По какво се различава физичната от химичната слънцезащита? Защитават ли ни достатъчно базовите масла?

Светът на козметиката е сложен за потребителя! Много често маркетинговите послания взимат превес над ценното съдържание, а именно съставките на даден продукт! Целта на нашата статия е да ви помогнем, за да вземете критичен и информиран избор за слънцезащитните продукти, на които разчитате, че ви предпазват от вредните слънчеви лъчи!

Каква е разликата между UVA & UVB лъчите?

UVB лъчите засягат само външните слоеве на кожата и причиняват зачервяване и изгаряне. Те са постоянно около нас по всяко време на деня и всички сезони!

UVA лъчите проникват във вътрешните слоеве на кожата и могат да причинят фотостареене и  кожни малформации. Тези лъчи са вредни и опасни за кожата!

 

 
Как ни защитават различните слънцезащитни продукти?

 

Някои базови масла, като малина и морков, имат висок SPF фактор, който предпазва само от UVB лъчи и изгаряне, но не защитава от UVA лъчи. Не можем да разчитаме само на базовите масла, защото използвайки само тях, ние няма да изгорим, но вредим на кожата си, защото UVA лъчите преминават и отиват във вътрешните слоеве на кожата!

 

Химичните слънцезащитни филтри попиват в кожата, където абсорбират вредните UVA & UVB лъчи и едва след като попият във вътрешните слоеве на кожата, преобразуват двата вида лъчи. Химичните филтри са агресивни за кожата и нанасят вреди на човека и морския свят.

 

 

Физичните слънцезащитни филтри с не-нано цинков оксид действат като защитен слой, който стои върху кожата. Този физически щит отразява и отблъсква UVA & UVB лъчите и не ги допуска изобщо да проникнат в кожата. Не-нано цинковият оксид е безопасен за човека и морския свят.

Какво представляват слънцезащитните продукти на Wooden Spoon и как ни пазят те?

Слънцезащитната грижа на Wooden Spoon е безопасна, ефективна и 100% натурална! Нашите продукти са подходящи за бебета, деца и възрастни! Те не съдържа химически филтри, синтетика, алергени и други изкуствени съставки!

Нашите продукти съдържат няколко съставки, които са оказват напълно достатъчни, за да ни защитават от вредните UVA & UVB лъчи!  Кокосово, какаово, слънчогледово масло, карите, пчелен восък, не-нано цинков оксид, витамин Е!

Не-нано цинковият оксид е натурален продукт, който е безопасен за човека и за околния свят!

­Слънцезащитните лосиони с цинков оксид са водоустойчиви, но след всяко избърсване с кърпа падат, затова трябва да се нанасят по-често.

Бъдете отговорни към собственото си тяло, но също така и към морския свят! Изберете възможно най-чистата и ефективна козметична грижа за цялото семейство!

 

СПОДЕЛИ